Gilbert Melendez a înmânat interdicția de dopaj de 2 ani pentru încălcare după ce a fost eliberat din UFC

Două judecăți de arbitraj au fost lansate astăzi documentând o problemă anti-doping care a implicat luptatorul UFC Gilbert Melendez lansat. De interes, deciziile se adresează atunci când USADA are jurisdicție asupra unui luptător care a fost eliberat de UFC.

În scurt timp, Melendez a fost pozitiv pentru GHRP-6, precum și metaboliții săi GHRP-6 (2-5) -OH, precum și GHRP-6 (2-6) -OH, ca urmare a unui eșantion de urină colectat în afara competiției pe 16 octombrie 2019. I s -a înmânat o interdicție de doi ani prin motive de arbitraj lansate astăzi. Deși nu există prea multe discutabile cu privire la o încălcare a dopajului, ceea ce duce la o astfel de interdicție, problema reală a fost dacă USADA a avut dreptul de a solicita pedeapsa, având în vedere că eșantionul a fost obținut la un moment dat după ce UFC a decis să elibereze Melendez, cu toate acestea, nici el, nici USADA nu știau despre această decizie.

La sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, UFC a decis să -l elibereze pe Melendez din contractul său UFC. Nu au reușit să -l informeze pe Melendez despre această decizie până în noiembrie 2019. Au făcut acest lucru prin scrisoare din 12 septembrie 2019 (zile înainte de colectarea eșantionului), cu toate acestea, această scrisoare a fost creată cu adevărat în noiembrie 2019, precum și a fost pur și simplu întârziată. Pe scurt, nici Usada, nici Melendez nu știau că a fost eliberat din contractul său UFC la acea vreme. Melendez a contestat jurisdicția lui USADA asupra lui, precum și a susținut că, în aceste condiții, nu există nicio autoritate pentru Usada care să -l pedepsească pentru o încălcare a dopajului. Arbitrul Matthew Mitten nu a fost de acord, precum și din motive datate în luna mai a acestui an, după cum urmează:

Aplicând s -a ridicat la faptele acestui caz, arbitrul concluzionează că deținerea instanței, precum și raționamentul susține poziția lui USADA potrivit căreia nerespectarea UFC de a furniza domnului Melendez (sau USADA) cu orice tip de notificare înainte de 16 octombrie 2019 a deciziei sale de a -și face Încetează contractul său dovedește că era sportiv „în contract. . . cu UFC ”din 16 octombrie 2019, care a fost obligat să respecte cerințele ADP UFC. Citiți împreună, articolele IV, X, precum și XXIV din contractul său promoțional au impus în mod expres UFC să furnizeze o notificare scrisă a rezilierii accelerate a contractului său către domnul Melendez prin adresa sa de e -mail personală. În contrast puternic cu faptele din Rose, domnul Melendez nu a primit niciun tip de notificare reală (nici verbală, fie scrisă) a pretinsării UFC din 12 octombrie 2019 încetarea unilaterală a contractului său înainte de 16 octombrie 2019. UFC nu a fost anunțați -i contractual cu privire la rezilierea sa accelerată a contractului său promoțional până pe 6 noiembrie 2019. Pe de altă parte, arbitrul nu poate accepta afirmația domnului Melendez că Rose permite UFC să -și remedieze nerespectarea în timp util contractual de notificare scrisă în mod contractual Prin furnizarea unei astfel de notificări la 6 noiembrie 2019, care este retroactiv în vigoare pe 12 octombrie 2019.

Pe baza analizei tuturor dispozițiilor relevante ale ADP UFC, precum și a acordului său de promovare, arbitrul regulează pe care USADA le -a dovedit prin dovezi clare, precum și convingătoare că domnul Melendez a fost „în contract. . . cu UFC ”la 16 octombrie 2019, care este susținut de respectarea voluntară a obligațiilor sale în temeiul UFC ADP. Pe 26 septembrie 2019, el și -a prezentat informațiile unde se află pentru 1 octombrie – 31 decembrie 2019, cu actualizări la 1 octombrie, precum și 10 (afirmând că va „lucra UFC” în Tampa, Florida, care a fost, servind ca comentator Pentru evenimentul UFC Tampa Fight Night.) Hotărârea arbitrului este, de asemenea, susținută de înțelegerea domnului Melendez că a fost în UFC RTP la data de 16 octombrie 2020 a colecției sale de probe, de când UFC nu l -a notificat nici verbal, nici în Scriind că contractul său a fost reziliat. În plus, este susținut de documentație că UFC nu a notificat USADA până la 5 decembrie 2019 că domnul Melendez ar trebui eliminat din UFC RTP, deoarece și -a încheiat contractul.

Imparte asta:
Stare de nervozitate
Facebook

Ca aceasta:
Ca încărcarea …

Legate de

Mirko „Cro Cop” Filipovic a înmânat interdicția de doi ani pentru dopingnovember 25, 2015 în „dopaj” din 2015
Arhivele de dopare USADA – interdicție de doi ani după testosteronul detectat prin CIR Testingoctoctober 28, 2015in „Doping”
Arhivele de dopare USADA – pedepsele încep de la data finală a audierii 25, 2015 „dopaj” din 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.