Progrese în terapia post-ciclu

de Mike Arnold

În aceste zile, PCT a devenit o componentă atât de integrantă a utilizării steroizilor, încât este aproape considerată parte a ciclului în sine, dar lucrurile nu au fost întotdeauna în acest fel. Abia în anii 80, conceptul de PCT a început să apară, deși în mare parte, majoritatea nu s -au angajat în practică la acel moment. Pentru cei care au făcut -o, programele erau de natură simplistă, folosind de obicei un singur S.E.R.M. timp de 4-6 săptămâni la încheierea unui ciclu.

Pe măsură ce ne -am mutat în prima parte a anilor 90, PCT a fost încă folosit de minoritate. Abia în jurul rândului mileniului a devenit acceptat pe scară largă ca parte convențională a ciclismului. Drug unic S.E.R.M. Terapia a fost încă norma, dar în curând vom începe să vedem BB’rs Combine S.E.R.M.S și HCG pentru a accelera în continuare recuperarea. Proiectat inițial ca un medicament de fertilitate pentru femei, HCG a fost utilizat fie pe ciclu, fie introdus la capătul cozii ciclului unuia în pregătirea terapiei S.E.R.M.

Chiar în această perioadă am văzut că o altă clasă de droguri se ridică la proeminență în lumea PCT. Aceștia sunt inhibitorii aromatazei. Deși prima generație A.I a intrat pe piață cu zeci de ani înainte, BB’RS nu a recunoscut imediat potențialul lor ca opțiune de tratament pentru restaurarea testosteronului. Cu toate acestea, în ultimii 7-8 ani am observat că mai multe studii clinice dovedesc capacitatea lor de stimulare a testosteronului, mai multe studii demonstrând o creștere a testosteronului comparabil cu S.E.R.MS, cum ar fi clomid și nolvadex. Acum validat de Science ca un medicament legitim PCT, am început să vedem BB -urile de pretutindeni începând să le includă în programele lor cu regularitate.

În ultimii 30 de ani, înțelegerea noastră despre PCT și medicamentele disponibile pentru noi s -au îmbunătățit considerabil, cu toate acestea, cu fiecare nouă dezvoltare, BB -urile au făcut ca restaurarea testosteronului să fie singurul punct focal al recuperării. Deși nu există nici o îndoială că restabilirea nivelurilor acestui hormon este importantă pentru menținerea masei musculare din afara ciclului și va minimiza șansele noastre de a necesita terapia de înlocuire a testosteronului mai târziu în viață (nu există nicio garanție), nu a fost acordată o mică atenție producției de spermă -Motilitate.

Acest lucru poate provoca o problemă reală pentru BB-urile pe termen lung care doresc să înceapă o familie, dar dorește să continue să continue visul BB. În zilele trecute, singurul lucru care s -ar putea face a fost să plece din toate AA -urile, să lovești PCT greu (în special clomid) și să rămâi oprit până la concepție. Fiind că chiar și cuplurile normale cu sisteme de reproducere care funcționează complet pot dura luni sau chiar ani pentru a concepe, acest lucru poate fi devastator pentru cei cu ambiții competitive serioase. Desigur, există mulți BB-uri care nu sunt încă pregătiți să înceapă o familie, dar care nu doresc mai puțin să mențină funcționarea sistemului reproducător, mai degrabă decât să facă o încercare de a-l restabili după ani de închidere.

Cu excepția cazului în care sunteți un BB -ul mai vechi care are deja o familie, bunul simț dictează că menținerea atât a producției de testosteron, cât și a spermatozoizilor este superioară menținerii doar a producției de testosteron. Cu toate acestea, ar fi nedrept să exprimi vina pentru problemele de fertilitate în întregime la poalele BB. Absența medicamentelor capabile să mențină fertilitatea pe ciclu a jucat cu siguranță un rol, la fel ca și obiceiurile de steroizi ale BB-urilor moderne, în care luarea puțin până la un timp liber pe tot parcursul anului a devenit obișnuit. Deși mulți BB percep acest lucru ca fiind necesar pentru succesul competitiv, nu este bine pentru sănătatea reproductivă.

Până de curând, singurul medicament pe care l -am avut capabil să mențină funcția testiculară în prezența AAS a fost HCG, dar acest compus este incapabil să inițieze tipul de recuperare cuprinzătoare necesară pentru a menține funcționarea completă a testelor. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu HMG, permiteți -mi să vă prezint acest nou produs interesant, deoarece comparăm diferențele dintre HCG și HMG de mai jos.

De zeci de ani, BB-urile au utilizat HCG atât pe ciclu, cât și în afara ciclului pentru a preveni atrofia testiculară, precum și pentru a ajuta la re-creșterea testelor înainte de începerea PCT. HCG, cunoscut sub numele de gonadotropină corionică umană, îndeplinește această funcție prin imitarea acțiunilor LH (hormonul leutinizant) în interiorul corpului, care este hormonul responsabil de stimularea producției de testosteron. În afară de beneficiile cosmetice evidente asociate cu întreținerea testiculară, funcția de păstrare a testiculelor ajută la stabilirea etapei pentru o recuperare mai rapidă post-ciclu, păstrând capacitatea organului de a răspunde optim la circulația LH.

În timp ce restabilirea producției de testosteron este un pas important către restaurarea HPTA, aceasta este doar într -un singur aspect al recuperării totale. În plus față de testosteron, testicele sunt responsabile și pentru producerea spermatozoizilor. În același mod în care AAS suprimă eliberarea LH, ei suprimă și FSH; hormonul necesar pentru producția de spermatozoizi. Vestea proastă este că HCG nu face nimic pentru numărul de spermă sau motilitate. EsteSingura funcție este de a crește nivelul de testosteron. Din această cauză, multe HCG care folosesc BB -uri suferă de probleme de fertilitate.

Intră HMG (gonadotropină menopauză umană). Spre deosebire de HCG, HMG are capacitatea distinctă de a normaliza/menține simultan atât producția de testosteron cât și spermatozoizi. Spre deosebire de HCG, HMG nu se bazează pe mimetici pentru a obține rezultatul dorit. Mai degrabă, promovează producția prin mijloace naturale. HMG este de fapt un drog dual, fiind alcătuit din hormonii hipofizari LH și FSH. LH, care a fost menționat mai sus, este hormonul care simulează producția de testosteron, în timp ce FSH (hormonul stimulant al foliculului) este hormonul primar responsabil pentru fabricarea spermatozoizilor. Ambii hormoni trebuie să fie prezenți pentru a menține/recâștiga funcționarea completă a testiculelor.

Luând în considerare aceste informații, este greu de văzut HMG ca orice altceva decât agentul superior de recuperare/întreținere. La urma urmei, HCG oferă doar o recuperare parțială și face acest lucru prin mijloace ne-naturale (ca mimetic). HMG poate fi utilizat cu un efect bun în orice moment, dar, la fel ca HCG, ar trebui întrerupt înainte de a începe terapia S.E.R.M (clomid, nolvadex, etc.), deoarece prezența continuă a LH și FSH exogen va avea un impact inhibitor asupra producției endogene Dintre acești hormoni.

În timp ce acest medicament este încă nou, popularitatea sa crește rapid și sunt încrezător că în următorii câțiva ani, va înlocui HCG ca produs de recuperare/întreținere la alegere. În ceea ce privește dozarea și durata de utilizare, juriul este încă pe acesta. La fel ca HCG, HMG a fost formulată inițial pentru femei, astfel încât ghidurile de dozare recomandate de producător nu sunt aplicabile bărbaților. Am văzut mai multe recomandări online pentru acest medicament, dintre care unele variază semnificativ, dar nici una dintre ele nu au fost însoțite de orice tip de anecdot, cu atât mai puțin să nu mai vorbim de dovezi clinice care să susțină afirmațiile lor. M -aș gândi la o scurtă privire asupra fiziologiei masculine ne -ar oferi un bun punct de plecare.
În concluzie, dacă sunteți în căutarea unei recuperări mai cuprinzătoare decât ceea ce poate oferi HCG, poate doriți să luați în considerare să încercați HMG data viitoare. Prețul este rezonabil, iar disponibilitatea este în prezent moderată. Pentru cei interesați în mod special de fertilitate, este un fără creier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.